Katino negalima priversti kažką daryti. Niekada ir jokiomis sąlygomis jis nepaklus žmogaus valiai.


Dalydamasis pastoge ir būdamas draugu, šis gyvūnas nesutiks su ta psichologine priklausomybe, nebus toks ištikimas savo šeimininkui negu šuo. Jeigu negalite susitaikyti, kad katinas pasisavino jūsų kėdę arba snūduriuoja ant stalo, nuvykite jį, bet prisiminkite: galų gale reikės užleisti kitą, širdižiai mažiau artimą baldą.


Jūsų nudraskyti tapetai ir nubraižytos durys? Prie sienos pritvirtinkite kilimėlį, kurį katinas galės draskyti: taip išspręsite kilimų ir kiliminės dangos draskymo problemą. Galimas ir radikalesnis metodas – nukirpkite nuo priekinių letenėlių nagus. Operacija atliekama su narkoze. Tai padaryti galima ir mažiems kačiukams. Prisiminkite, kad kačiukas negalės karstytis po medžius arba padraskyti žaislinę pelę.


Kačiukams gaminami specialūs žaislai. Turėdami ypač jautrią uoslę žolėms, jie bus laimingi ritinėdami kamuoliuką su mėtų ar valerijonų aromatu.


Išmokyti katiną tuštintis tam tikrose vietose padės milteliai su garstyčių kvapu.


Galite įrengti katinui specialų tualetą : tai pakankamai talpus indas su aukštais kraštais, pripildytas granuliuoto smėlio. Jeigu nuolat keisite smėlį, išvengsite nemalonaus kvapo.